BLOG

Egyre nehezebb az internetezők globális arányát növelni!

http://infographic.statista.com/normal/chartoftheday_1048_global_internet_penetration_in_2012_n.jpg

Már több mint 4,1mrd ember, azaz nagyjából a világ fele jelen van a világhálón. 2017-ben már csak 7%-kal nőtt ez a szám a 2016-os 12%-hoz képest, ami jól érzékelteti a tendenciát.

Amíg Európában átlag 80%-os az internet penetráció, addig Kelet-Európában mindössze 74%-os, ugyanakkor Észak-Európában már a 94%-ot is elérte. A magyar felnőtt lakosság 79%-a tekinthető internet-felhasználónak, ezen belül 65% mobilinternet-felhasználónak.

Tavaly év végén mobil eszközzel 7,86m rendelkeztek hazánkban, a közösségi médiában pedig 5,8m voltak jelen. Közülük 4,8m mobil platformokon keresztül vették igénybe a közösségi alkalmazásokat. Érdekes, hogy nálunk az okostelefonokon legtöbben az ébresztőóra és a kamerafunkciót használják! A híreket csak alig több mint az előfizetők negyede szokta mobilon olvasni, a szervező alkalmazásokat pedig még a tized részük sem használja. Értékesítési szempontból kiemelendő, hogy a honi internetezők körében 40%-os azoknak az aránya, akik egy utóbb megvásárolt termékkel legelőször valamilyen online felületen találkoztak. Ez az arány a TV esetében csak 22%, a nyomtatott sajtó 13%, a vásárlás helyszínén szerzett tapasztalat pedig 8%.

TAGS > , ,