BLOG

Elfogadhatatlan amit a Tesla vezére művelt legutóbb a tőzsdén!

Elon Musk a napokban elküldött és a Tesla tőzsdei kivezetéséről szóló tweet-je minden bizonnyal megsértette a nyilvános tőzsdei forgalomban lévő részvénytársaságokra vonatkozó szabályokat! Mivel az ilyen információ alapvetően befolyásolja egy cég értékelését ezért csak az érintett vállalat hivatalos kommunikációs csatornáin keresztül lehetett volna nyilvánosságra hozni.

A befektetők a pár szavas bejelentés után nem tudták eldönteni, hogy a cégvezér megint csak poénkodik vagy komolyan gondolja, hogy így jelenti be a világ eddigi legnagyobb ($82mrd!) tőzsdei kivásárlását.

A Tesla részvényei azonnal 11%-ot emelkedtek, aminek sok befektető nyilván örült. A probléma sokkal inkább a Tesla cégben kétkedők igen széles táboránál van, akik a társaság papírjainak jövőbeli csökkenésére fogadtak. Ők összességében $1,5mrd-t buktak pillanatok alatt! A tőzsdei bennfentes piaci információ óriási érték ezért ezekre szigorú szabályok lettek kialakítva!

A tőkepiac nem egy homokozó ahol indulati vagy érzelmi okok miatt elnézhető lenne egy-egy ilyen meggondolatlan cselekedet.

Ha a Tesla végjátéka során ez a lépés a tőzsdén kritikusként fellépő befektetők elleni egyszerű bosszú volt, úgy az kiváltképp elítélendő.

TAGS > , , ,