BLOG

Sok magyar fiatal külföldön tervezi a továbbtanulást!

https://infographic.statista.com/normal/chartoftheday_10137_top_destinations_for_parents_sending_their_child_abroad_for_studies_n.jpg

Évről évre több tízezren jelentkeznek a magyar felsőoktatásba, idén ez a szám közel 108 ezer fő volt. Ebből valamivel több mint 70 ezren nyernek felvételt, a kimaradók számára az ismétlésre várni kell egy évet vagy esetleg valamely más országban kezdik meg tanulmányaikat.

Jelenleg több mint 10 ezer honfitársunk tanul teljes képzésben külföldön, és a legtöbb célországban 5-15%-kal emelkedett a magyar egyetemisták száma az elmúlt években.

A legnépszerűbbek Németország és Ausztria, de az USA-ban, illetve a UK-ban is több ezer magyar diák folytat teljes felsőfokú képzést. Ezeknek a diákoknak nincs egyszerű dolguk, hiszen a magyar tantervek jelentősen különböznek a nyugati országokéitól. A külföldi egyetemek nemzetközi nyelvvizsgát kérnek a felvételizőktől emellett a kinti élet finanszírozása is erősen szűkíti a diákok számát. Mégis büszkék lehetünk rájuk, mert

az elmúlt 3 évben Magyarországon volt a legmagasabb a bejutási arány az egyetemi világrangsor első két helyén álló brit felsőoktatási intézménybe, Oxfordba és Cambridge-be.

Ebben az időszakban 137 diák nyert felvételt, többen, mint ahányan ez idő alatt összesen bejutottak Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából.

TAGS > ,