BLOG

A neves US-i befektetési bank a Morgan Stanley szerint, az idei év lesz a legváltozékonyabb a 2008-as válság óta!

Alig vagyunk túl az év felén, mégis sokkal több olyan jelentős elmozdulást mértek a főbb tőke piacok egyes eszközosztályaiban, ami messze túl mutat a normális árfolyam mozgások kritériumain.

2008-ban 35 ilyen esemény történt és az eddigi tapasztalatokra épülő előrejelzésük szerint összesen 25 várható 2018-ra, ami kiemelkedően sok!

Több szakértővel együtt jómagam is jeleztem, hogy az olcsó pénz mámoros időszakának végéhez közeledve egyre idegesebbek lesznek a piacok. Erről a szerről nehéz lesz a befektetőknek „lejönni”, de saját jól felfogott érdekükben erőt kell venniük magukon és elindulni a kijózanodás útján. Távol áll tőlem a pánikkeltés, hiszen a globális növekedési adatok rendben vannak és egyelőre a vállalati eredmények is többé-kevésbé elfogadhatóak. Érdemes viszont elkezdeni a felkészülést mert a globális viharok hatással lesznek megtakarításainkra.

Ideje kikérni a megtakarításainkat kezelő szakember véleményét és a kényelmes passzív buy-and-hold stratégiából legalább részben az aktívabb szemlélet felé tolódni!

Arra azonban mindig figyeljünk, hogy ez az aktivitás milyen költségek járhat! Manapság már számos okos eszköz létezik ezek kordában tartására.

TAGS > ,